Profesjonalne wyposażenie piekarni, cukierni, kuchni i innych lokali gastronomicznych, w których wykorzystywany jest piec i różnego rodzaju blachy, powinno składać się z urządzeń, akcesoriów i przyborów wysokiej jakości. Odpowiednie sprzęty potrafią niesamowicie przyspieszyć pracę całego zespołu w kuchni, jak i poza nią.
Dokonując wyboru, powinniśmy przede wszystkim zastanowić się nad naszymi potrzebami i wymaganiami, a następnie wybrać najlepszych producentów, których produkty, jak np. blachy do wypieku bagietek czy blachy wypiekowe, są znane i doceniane zarówno w Polsce, jak i na całym świecie. Wybór wyłącznie wysokiej klasy urządzeń jest nam w stanie zagwarantować, że produkty posłużą nam przez wiele, wiele lat.
Blachy do wypieku bagietek – przydatne elementy w Twojej piekarni!
Specjalistyczne blachy do wypieku bagietek mają falisty kształt, dzięki któremu zawsze uzyskamy identyczny i idealny wygląd pieczywa. Dobrej jakości blachy wypiekowe są wyposażone w powłokę, która zapobiega przywieraniu bagietek i innych wypieków do jej powierzchni. Dzięki specjalnej perforowanej strukturze, która zapewnia optymalną cyrkulację powietrza i temperaturę, ciasto zostaje równomiernie upieczone, a wyjątkowo chrupiąca bagietka o pięknym kształcie stanie się przysmakiem dla każdego klienta.
Blachy do wypieku bagietek mogą pomieścić od dwóch do nawet dziesięciu podłużnych wypieków. Bardzo ważne jest to, aby zostały wykonane z solidnych materiałów, które nie będą się wyginać pod wpływem ciepła, co może wpłynąć na zły kształt naszych bagietek. Blachy wypiekowe najczęściej możemy dostać ze specjalnymi rantami, które zabezpieczają wypiek przed upadkiem. Jest to naprawdę świetne rozwiązanie dla cukierni czy piekarni.
Jaki opiekacz gastronomiczny wybrać do swojej profesjonalnej kuchni?
Profesjonalny opiekacz gastronomiczny jest przeznaczony do przygotowywania wszelkiego rodzaju pieczonych produktów. Dzięki niemu możemy w łatwy i szybki sposób podgrzać potrawy, przyrządzić zapiekanki i hamburgery, a także wykorzystać go do grillowania różnych produktów. Urządzenie, jakim jest opiekacz gastronomiczny, ma naprawdę wiele zastosowań i jest wykorzystywane w wielu miejscach, np. w lokalach typu fast food, na stacjach paliw, w sklepach serwujących ciepłe przekąski czy kawiarniach z menu śniadaniowym. Produkty, które podgrzejesz za pomocą opiekacza gastronomicznego, staną się niesamowicie chrupiące, a ich barwa nabierze wyjątkowego odcienia.
Jednak zanim wybierzemy ten idealny, powinniśmy zwrócić uwagę na kilka istotnych parametrów: moc elektryczną, pracę ciągłą i wydajność. Ten pierwszy określa, jak szybko urządzenie nabierze odpowiedniej temperatury. Praca ciągła w szczególności przyda się tam, gdzie ilość zapiekanek, hot-dogów, tostów i hamburgerów jest znaczna. Taki opiekacz gastronomiczny wyposażony jest w specjalne chłodzenie oraz nienagrzewającą się obudowę. Odpowiednio wysoka wydajność gwarantuje nam zadowolenie klientów, ponieważ po krótkim czasie otrzymają oni swoje zamówienie.
Toster gastronomiczny – na co zwrócić uwagę przy wyborze tego odpowiedniego?
Toster gastronomiczny możemy spotkać w wielu wariantach: kanapkowy, tunelowy, przelotowy, przelotowy podwójny lub 2-poziomowy. Wybór tego idealnego uwarunkowany jest wyłącznie wielkością naszego lokalu gastronomicznego i naszymi indywidualnymi potrzebami. Toster gastronomiczny przelotowy podwójny przeznaczony jest do dużych obiektów gastronomicznych, gdzie zapotrzebowanie na liczbę tostów jest bardzo duże. Tego typu urządzenia z reguły mają regulację prędkości opiekania oraz odpowiedni ciąg opiekania chleba krojonego.
Toster gastronomiczny tunelowy przeznaczony jest do opiekania lub podgrzewania chleba, pizzy, bruschetty, frytek i innych przekąsek. Został wyposażony w taśmę, która gwarantuje równomierne podgrzanie danego produktu. Tostery gastronomiczne są dostępne w naprawdę wielu wariantach i rozmiarach, dlatego każdy znajdzie model idealny dla swojego lokalu.